Gebed en Zending                       

 

 

Gebed en Zending is een organisatie die vanuit een plaats van gebed het evangelie brengt. Met name in gebieden waar crisis is, Er komen steeds meer crisis gebieden bij in de wereld wat wij zien als zendingsvelden. 


Venezuela

De situatie in Venezuela is onhoudbaar geworden. Geen schoon drinkwater vaak geen elektriciteit. In de ziekenhuizen is geen geld en medicijnen meer.  Er is anarchie in de straten en Caracas is èèn van de meest gewelddadigste steden te wereld geworden. Eten is schaars en duur zo is kip een luxe artikel geworden. Volgens een rapport van Caritas (een gerespecteerde hulporganisatie) staat dat 300.000 kinderen in levensgevaar zijn door ondervoeding. Vandaag de dag sterven er 10 kinderen per week. We  zijn  samen met een kerk uit Caracas een straatkinderen project gestart. Om de kinderen eten te geven en over Jezus te vertellen. 


Doordat Nathaly daar geboren en opgegroeid is en gewerkt voor verschillende zending organisaties kennen we het land goed. We hebben veel contacten en zijn goed geïnformeerd over de dagelijkse situatie daar. 

Een unieke brug. Terwijl het land  zo moeilijk functioneert en de grenzen dicht zijn. Heeft God een unieke brug geslagen tussen Nederland en Venezuela door het netwerk van Gebed en Zending. Zo komt het voedsel en de medicijnen op de juiste plek bij de aller armsten terecht. Het is zo indrukwekkend dat, als je alles in de hand van God legt , te zien wat Hij kan doen.   

Eén van de andere projecten is Abansa mi Refugio ( Mijn schuilplaats ) een vijftal weeshuizen met totaal zo'n 300 kinderen. Kwalitatief één van de besten van het land en bestaat al 25 jaar. De overheid plaatst hier ook weeskinderen, het word hoofdzakelijk gerund door vrijwilligers. Ze hebben de opvang, scholing, gemotiveerde christelijke vrijwilligers er is alleen één maar en dat is eten!,  hun basis voedsel is yuca, een soort cassave.  de kinderen krijgen één soms twee maaltijden per dag. Wilt u deze kinderen 


Doneer ook een voedselpakket

1 pakket = 1 maand eten voor 1 kind!

                   voor 23,50 kan elk kind een maand lang goede voeding krijgen
   
   Maak   23,50 over op 
IBAN: NL 60 INGB 0005 3582 87  t.n.v. Stichting Forerunner  O.v.v.: FR 401 voedselpakket.